#nimasvardag – #4

Idag håller jag i en heldag där vi samlar alla platschefer på min region. Vi har alltid arbetsmiljö och säkerhet på agendan, idag ägnar vi faktiskt hela dagen åt detta.

Personerna i rummet representerar en projektvolym på över 2,5 miljarder och cirka 1000 personer i det dagliga. Det finns ingenting som är viktigare än att alla som arbetar i och runt våra projekt kommer hem hela och friska.

Ändå slarvas det på sina håll. Trots att alla förutsättningar finns så har vi tyvärr personer som medvetet bryter mot reglerna på våra arbetsplatser. Är byggbranschen unik här? Eller är det mina ögon som inte uppfattar samma problematik på exempelvis ICA Gruppen och Systembolaget AB?

Vi sitter ute på platskontoret för Svea Symfoni & Serenad och ska snart ut på gemensam skyddsrond ute på bygget. Bra torsdag!