#nimasvardag – #27

En division inom min arbetsgivares anläggningsverksamhet fick nys om sammanställningen över ackordstid som min region gör varje månad.

Om jag ska vara ärlig så är det ingen slump, vi har satt upp grafer längs med korridoren på kontoret där det går som flest medarbetare om dagarna.
Dels för att informera om regionens nuläge men självklart även för att väcka intresse hos andra.

Hursomhelst. Patric Wassberg såg graferna & bjöd in mig till ett möte för att diskutera hur det skulle kunna gå att göra i våra anläggningsprojekt. Jag tog med mig Thomas Gardell och tillsammans med fem andra spånade vi kring faktorer som syfte, teknik (digitalisering), indelning av tid, motivation och lite till.

Mina egen erfarenhet är att det var svårast att få med sig alla på tåget. Det gick snabbt att bygga strukturen och även att få in siffror. Det tog däremot längre tid att få alla involverade att förstå VARFÖR och tillsammans komma fram till förbättringsförslag istället för att tänka att det alltid är någon annans fel.

Vi är inte helt framme än men det känns som att vi får fler supportrar för varje månad. Därför är det extra kul att kunna berätta det här för våra anläggare innan de sätter igång – förhoppningsvis kan de spara tid & energi tack vare detta.