#nimasvardag – #28

Började dagen ute på vårt projekt i Högdalen. Har tillsammans med dessa herrar (lagbas, projektchef och YA-samordnare) suttit och diskuterat med syfte att hitta förbättringar i det dagliga som kan göra arbetstiden mer produktiv.

Till vår hjälp har vi haft projektets ackordsavstämningar och där kan vi se att en alldeles för stor del av det dagliga arbetet läggs på moment som inte är direkt värdeskapande.

Vi körde den klassiska ”WHY x 5” som går ut på att man ställer sig frågan ”varför?” fem gångar för att hitta den verkliga källan till varje problem. På så sätt kan vi bryta ner det till åtgärder som kan vidtas av respektive person i rummet för att komma till rätta – dvs bort från ”det är alla andras fel”.

Projektet fick själva sätta upp mål och vilka aktiviteter som ska prioriteras. Måste säga att det ska bli väldigt intressant att följa upp detta. Bara för att göra det ännu mer kul kallar vi arbetet för #produktivitetsjakten