#nimasvardag – #62

Ett av mina bästa minnen under min tid på Veidekke var när jag, tillsammans med en kollega, fick prata om ”Kultur & Ledarskap” inför 150 av de högsta ledarna inom hela Skandinavienkoncernen.

Dels att faktiskt stå på scen och göra det men även allt förarbete inför: intervjuer, tankar och funderingar, diskussioner samt alla tips och trix jag tog till mig inför själva presentationen. Min del av presentationen var verkligen ingen ”one man show”.
Hoppas ni gillar klippet. Vi växeldrar på både norska och svenska!

https://lnkd.in/gJRmfji

* * * * *

Ni som under året hängt med under hashtag#nimasvardag har möjligen läst inlägg där jag skriver om utmaningar inom exempelvis utveckling, strategi, struktur, uppföljning, kultur, innovation och kommunikation.

Under min tid som verksamhetsutvecklare stötte jag på en hel del ”förklaringar”, här ett exempel på några:
”Kommunikationen funkar inte för vi har för dåliga kanaler”
”Uppföljningen blir lidande eftersom programvaror är för gamla”
”Följsamhet till rutiner är haltande eftersom verksamhetssystemet är för dåligt”

…eller så kanske det är ledarskapet som är det största hindret?

Ps. Tack till Veidekke för utlåning av filmklippet. Ds.