#nimasvardag – #78

Strax före jul möttes jag av rubriken: ”Byggfel och brister kostar 50 miljarder om året”. Jag klickade mig in på artikeln och läste mig fram till att Boverket under 2017 fick i uppdrag av regeringen att kartlägga byggskador, systematiska byggfel och betydande kvalitetsbrister vid nybyggnation eller renovering.

Därför blev jag riktigt glad när Mats Sjökvist (från Boverket och som varit uppdragsansvarig för arbetet) ställde upp på att vara med i Hela kedjan.

Det blev ett avsnitt där vi pratar om de allra vanligaste byggfelen, möjliga bakomliggande orsaker, skillnader i statistik mellan hyres- och bostadsrätter, hur branschen kan bli bättre och mycket mer.

Avsnittet hittar ni via hemsidan samt där poddar finns. Sök på ”Hela kedjan”.

Eller så använder ni spelaren nedan.