#nimasvardag – #106


De flesta prylar i mitt hem går på el. När jag är offline och ska läsa tänder jag ofta en lampa – även den går på el.
Om vintern får jag värme från stadens fjärrvärmenät via mina radiatorer som jag har i min lägenhet. Och jag behöver heller inte öppna fönstret för att vädra – det fixar ventilationssystemet åt mig.
Rinnande vatten har jag i kranen och lika smidigt som det går att trycka igång, lika smidigt försvinner allt genom ett hål i diskbänken.

Man behöver inte vara nörd (även om jag förmodligen klassas som en) för att fascineras av de installationer som vi har i vår närhet och som hjälper till att förenkla vår vardag.

Jag ville veta mer om hur det funkar och jag ville även få en koppling mellan dåtid, nutid och framtid.

Så jag bjöd in Lars Pellmark (ansvarig för installationer och energiteknik på Skandia Fastigheter) till Hela kedjan för att kunna ställa mina frågor till ett riktigt proffs!

Vi går igenom olika installationsdiscipliner och pratar om dåtid, nutid och framtid. Vi resonerar även kring hur arbetssättet i branschen har förändrats och hur detta syns i vår vardag.

Klicka här för Itunes Podcaster
Klicka här för Acast
Klicka här för Spotify

Vill ni ta del av filmklipp och kommande gäster? Besök poddens sidor på Instagram och Linkedin. Sidorna är öppna så ni behöver inte ha egna konton för att få access!