#nimasvardag – #107

Arbetet med Hela kedjan ger mig varje vecka möjlighet att fördjupa mig inom olika delar av samhällsbyggnadskedjan.
Ett område som alltid varit med på ett hörn i min vardag men som jag ändå inte ”på riktigt” varit delaktig i är planprocessen.

Jag har visserligen läst om översiktsplan, detaljplan, fastighetsbildning, m.m. i skolan men i mina tidigare roller så har ”tidiga skeden” inneburit att jag varit med under en bygglovsprojektering.

Men det händer ju som sagt en hel del innan och dessa processer tar oftast flera år. Och samhällsbyggnadsentusiast som jag är så ville jag såklart veta mer.

Helena Dalhamn har arbetat på Stockholms stad, Göteborgs Stad och i flera olika ledarroller på Svefa. Hon är ett riktigt proffs och jag blev väldigt glad när hon tackade ”JA” till att vara med i Hela kedjan.

I avsnittet pratar vi om hur man man skapar samhällsnytta.
Hur går planprocessen till, är det samma förutsättningar i hela landet, hur ser samarbetet ut mellan kommun och byggaktör, hur skulle arbetet kunna effektiviseras och mycket mer!

Klicka här för Itunes Podcaster
Klicka här för Acast
Klicka här för Spotify

Vill ni ta del av filmklipp och kommande gäster? Besök poddens sidor på Instagram och Linkedin. Sidorna är öppna så ni behöver inte ha egna konton för att få access!