#nimasvardag – #108


Jag har varit i byggbranschen i snart tio år och något jag fått höra sedan dag 1 är att JM är riktigt grymma i sitt NKI-arbete och att de har en process med standardiserade arbetsmetoder för att kvalitetssäkra sin produkt.

Men har det alltid varit så? Och om inte, hur kommer det sig att JM varit framgångsrika med det som många andra bostadsbyggare pratat om att införa, men utan att lyckas?

Då jag i många år har arbetat med bostäder har diskussionen kring standardisering och produktivitet varit nära mig i det dagliga.

Därför blev jag väldigt glad när jag fick möjlighet att inleda min höst med att träffa Anders Wimmerstedt, produktionsdirektör på JM.

Det blev ett samtal där jag helt glömde bort tiden och Gustav Andersson (som var med under inspelningen) sa direkt efteråt att det var något annorlunda med min blick under samtalet.

Jag vill passa på att tacka Anders för att han tog sig tiden att träffa mig. Många av sakerna vi pratade om kommer jag ha med mig under resten av min (förhoppningsvis långa) karriär inom bygg.

Och om ni vill ta del av vårt samtal så kan ni söka på Hela kedjan där poddar finns (Itunes, Acast, Spotify, etc.) eller så går ni genom länkarna nedan:

Klicka här för Itunes Podcaster
Klicka här för Acast
Klicka här för Spotify