#nimasvardag – #161


Hur många meter spår bygger ni? Hur djupt under marken är ni som mest? Vad gör ni med alla schaktmassor?
Frågorna var många när jag för några veckor sedan fick en timme med Niklas Bergman, Förvaltningschef på Nya tunnelbana för att prata om just nya tunnelbanan.

Det är nog svårt att inte fascineras av de projekt som just nu pågår och där sista delen färdigställs för driftsättning 2034. Det finns så himla många dimensioner av spännande frågor och fakta. På en knapp timme hinner man såklart inte med allting men MYCKET!!

Den som lyssnar på avsnittet kommer höra när Niklas lovar mig att få göra ett studiebesök, något jag är extremt taggad inför!! Och jag hoppas även på möjligheten att få göra fler besök under projekttiden för att höra mer om hur det går, vad som har gått extra bra, vilka utmaningar som har kommit upp och annat spännande från projekten som arbetar med att göra avstånden mindre när Stockholm blir större!

Sidenote: När inspelningen var klar så fortsatte Niklas och jag att prata om schaktmassor. Det kändes som att jag var mitt i ett spännande program på National Geographic. 10 poäng!

Föredrar ni att lyssna via en poddapp kan ni göra det och lyssnar ni hellre via webbläsaren kan ni göra det här:
Klicka här för Itunes Podcaster
Klicka här för Acast
Klicka här för Spotify

Följ oss på FACEBOOKINSTAGRAM, LINKEDIN och TWITTER