#nimasvardag – #191

Jag är uppvuxen i Bagartorp i Solna.
För några är Bagartorp kanske ett fult och slitet miljonprogram men för mig är det där jag kommer ifrån. En plats där jag alltid känner mig hemma trots att jag inte längre bor där.

Jag flyttade därifrån 2006 men har åkt dit varje år sedan dess för att se hur området har utvecklats. Och som det har utvecklats – där det i princip inte fanns någonting hittar vi idag Nya Ulriksdal och Järvastaden. Kul!

Men det är inte bara glädje. Under mitt besök 2017 fick jag en chock när jag insåg att den gamla Bagartorpsskolan var borta. Där den tidigare stod fanns nu ingenting. Den var visserligen sliten redan 1994 när jag gjorde min första skoldag, men ändå – Bagartorpsskolan var ju min skola.

Spola fram fyra år och jag är inne på Instagram. I mitt flöde ser jag helt plötsligt att det håller på att byggas en ny skola på exakt samma plats.

Jag skrev på chans ett inlägg till RA BYGG AB Stockholm (Zengun AB) och frågade om jag fick göra ett platsbesök och efter någon dag var det inbokat!

Tack till Mick Salonen Högberg som styrde platsbesöket och tack till Lasse Lindén, Jannica Råsten + team för ett fint mottagande och en härlig rundtur!

Den nya generationen BGT-kids kommer ha en riktigt fin skola att gå till i många år framöver!