#nimasvardag – #223


900 miljarder kronor. Eller okej, 881 miljarder för att vara mer exakt. Vad jag pratar om? Den nationella planen för infrastrukturen i Sverige 2022-2033 som beslutades tidigare i år och som enligt dåvarande infrastrukturminister Tomas Eneroth presenterades som ”den största satsningen på infrastruktur som någonsin gjorts i Sverige”.

Mycket pengar, stort ansvar.

För två veckor sedan hade jag äran att få sitta ner tillsammans med Trafikverkets Generaldirektör Roberto Mariorana. Det blev ett samtal om hur det är att leda Trafikverkets verksamhet, prioriterade förbättringsområden och även rollen som ”annorlunda” beställare där Trafikverket i sin roll förväntas vara drivande i exempelvis branschens klimatomställning och innovationsarbete.

Hela samtalet hittar ni HÄR!

Ett väldigt intressant samtal och jag hoppas på fler avsnitt med fokus på SVeriges transportinfrastruktur under 2023. Följ Hela kedjan så håller ni er uppdaterade!