#nimasvardag – #265

SPELADE JAG PRECIS IN DET SISTA AVSNITTET AV PODDEN? 🎙️🏗️👀

För första gången någonsin har jag inför en inspelning ställt mig själv frågan. Och det ärliga svaret är att jag inte vet.

Ni som känner mig vet förmodligen att jag brinner lite extra för bostadsdelen inom bygg. Det är den del jag har arbetat med mest, kan bäst och alltid haft en dröm om att driva förbättring som får genomslag i stor skala.

För mig finns det en aktör som bygger flerbostadshus på ett bättre sätt än alla andra och de har även gjort en förändringsresa som är minst lika imponerande.

Därför var det speciellt för mig att få intervjua Johan Skoglund under hans sista vecka som VD för JM. Att under en timme få ställa frågor om ledarskap, utveckling och bostäder är ett samtal jag kommer minnas under lång tid och som jag förmodligen flera gånger kommer hänvisa tillbaka till. Jag har redan haft samtal om samtalet..

Under de senaste åren har jag vid flera tillfällen haft möjlighet att träffa projekt och personer på JM för att höra mer om hur de arbetar och ställa mina frågor. För detta vill jag rikta ett stort tack till Anders Wimmerstedt som har styrt upp, bjudit in, delat med av sin tid och alltid på ett bra sätt svarat på samt resonerat kring olika frågor som jag velat bolla.

Det har varit en fantastisk möjlighet för mig att som ”utomstående” få den här inblicken hos den aktör som enligt mig är ledande och jag har hela tiden kunnat jämföra med mina erfarenheter från andra byggare och utvecklare samt testa egna tankar och idéer. Både gamla och nya.
För mig har det här varit både lärorikt och värdefullt.

Men åter till frågan. Var det här det sista avsnittet?
Efter samtalet med Johan så hoppas jag verkligen inte att det var så. Jag lämnade rummet med betydligt mer energi än när jag gick in (och då var jag ändå tokladdad inför).

Hur det blir återstår att se.
För första gången på fem år så har jag inte helt klart med vad jag ska göra i höst. Konsultuppdrag har löpt ut och majoriteten av min tid är helt plötsligt spelbar.

Kanske dyker det upp intressanta uppdrag som jag kan arbeta med.
Eller kanske så blir det en paus.

Förhoppningsvis kan podden vara en del av hösten oavsett utfall.

Avsnittet med Johan släpps på tisdag 11 juni i Hela kedjan och det blir även säsongsavslutning (för den här gången?)!

Ps. Och även om det blir så att det dröjer lite längre innan podden är tillbaka så är jag glad över att ett avsnitt om bostadsbyggande kommer ligga högst upp i poddflödet. Ds.