#nimasvardag – #82

Verksamheter utvecklas. Det är en naturlig del i att överleva.

Ett tips jag fick för några år sedan när min förra arbetsgivare genomgick en större omorganisation löd ”antingen tittar du på eller så blir du en del av förändringen – jag rekommenderar att du blir en del av den, det är roligare”.

Med facit i hand är det ett av de bättre tipsen jag fått. Stort tack till Lennart Weiss!

Ibland pratar jag med människor som är i ungefär samma sits som jag var i vid det tillfället. Då brukar jag återanvända citatet – det gav ju mig så mycket och jag vill gärna sprida det vidare.

Brukar dock ha med ett tillägg:
Det är helt OK att inta en mer passiv roll i förändringsprocessen. Men det är INTE OK att medvetet sabba den. Om du är missnöjd: byt grupp, byt arbetsgivare eller hitta en lösning. Livet är för kort för att inte ha kul på jobbet, eller ännu värre; förstöra för andra.

Jag lovar att du kommer vara mycket lyckligare när du lyfter dina kollegor istället för att bakom ryggen motarbeta dom.