#nimasvardag – #114

Hela kedjans 38 första avsnitt har gästats av 20 kvinnor och 20 män. Mina mål med podden är flera men att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män i gästlistan är definitivt ett av dessa. Eller mål och mål, jämställdhet är enligt mig en förutsättning för att det överhuvudtaget ska kunna bli ett bra innehåll.

I veckan släppte Allbright sin årliga rapport som visar hur jämställdheten ser ut i olika branscher, hur olika företag placerar sig och hur mycket bättre det går för bolag som har jämställda ledningsgrupper.
Ni hittar rapporten via deras hemsida. Och råkar ni se er egen arbetsgivare på gula eller röda listan, ställ då gärna frågan till er VD om varför det är så.

Ett bolag som på fem år gått från att ligga på AllBrights röda listan till att istället ligga i toppen av den gröna är Knowit. Jag ville höra mer om deras lyckade förändringsresa och bjöd därför in Helena Tronner (VD Knowit Transformation Management) och Per Wallentin (VD och koncernchef Knowit) till ett avsnitt Hela kedjan.

Det blev ett samtal där jag lärde mig saker som jag definitivt kommer ha nytta av i mitt dagliga arbete!
Ett avsnitt jag verkligen kan rekommendera, ”förändringsledning med fokus på jämställdhet”!

Ni hittar avsnittet där poddar finns samt via länkarna nedan:

Klicka här för Itunes Podcaster
Klicka här för Acast
Klicka här för Spotify