#nimasvardag – #34

Mitt inlägg om nyttjandegrad fick en hel del reaktioner – de allra flesta har varit väldigt positiva men ett fåtal tycker att jag är lite för hård.

Det är absolut inte min mening att någon ska känna sig kritiserad. Däremot är jag övertygad om allt vi gör kan göras bättre. Och i ”vi” ingår absolut jag själv.

Jag har full respekt för att väldigt många i branschen gör sitt bästa – jag tror dock att vi med hjälp av ny teknik och mer faktabaserade beslut kan höja ribban för vad vi kan uppnå inom ramen för vårt bästa.

Tänk er själva. Med tanke på hur snabbt allting ska gå idag, kan vi då inte ödmjukt säga att det hade varit skönt:

-Att få hjälp med att rita upp och utvärdera 400 olika förslag på planlösning under samma tid som det tar för en människa att rita upp och utvärdera två?

-Att få hjälp med att optimera en tidplan för att på så sätt producera mer på samma totalyta utan att någon yrkesgrupp påverkas? (väldigt stor del av ytan i ett hus står ju faktiskt långa stunder orörd)

-Att ha all information på samma plats istället för fördelat på olika ritningar, beskrivningar, leverantörssidor, någons pappersblock, etc. Och att det alltid var rätt och gällande information?

Jag svarar JA på alla tre. Vad tycker ni?