#nimasvardag – #36

ATTRAKTIVITET & PRODUKTIVITET!

Igår fick jag prata om hur min region arbetar för att bli bättre inom attraktivitet & produktivitet.

Om vi tar attraktivitet är jag övertygad om att glada & engagerade medarbetare är nyckeln – dels inom kundnöjdhet men minst lika mycket vad gäller behålla samt attrahera nya medarbetare.
Här kan vi bli mycket bättre. Timmarna läggs redan idag men med hjälp av mer faktabaserade underlag är jag säker på att verkningsgraden snabbt kan öka.

Inom produktivitet ser jag fram emot den dagen då vi på produktutvecklingsnivå diskuterar förändringar som leder till tidsbesparingar för exempelvis ett dörrmontage från 60 till 56 minuter. Sanningen är dock att vi är ganska långt därifrån. Vi lägger alltför stor del av arbetstiden på moment som inte är värdeskapande överhuvudtaget – så först ska vi tillsammans få bort det uppenbara slöseriet, sedan kan vi på allvar utmana övriga industrier!

Det är lätt att ha åsikter om ämnena ovan och min erfarenhet är att nulägesbilden är väldigt bred och varierande.

Här har statistiken varit en riktig ögonöppnare. Den möjliggör en kall & ärlig analys av vårt nuläge.

Jag har svårt att se hur jag skulle kunna klara mig utan den.